Quin és el millor pinso per a gossos

//Quin és el millor pinso per a gossos

Quin és el millor pinso per a gossos

Quan tenim una mascota a la llar, una de les prioritats més importants i imprescindibles és donar-li una alimentació adequada i equilibrada, ja que està demostrat que la seva dieta està íntimament relacionada amb el desenvolupament d’intoleràncies digestives, insuficiències renals, obesitat o problemes d’ossos. Per això, si vols aprendre a identificar quin és el millor pinso per a gossos des d’aquí t’ajudarem.

El pinso que compro per al meu gos és l’adequat?

És important llegir amb tranquilitat la informació del paquet o si porta una etiqueta. Nosaltres ja ho fem quan anem a comprar i volem veure què porta allò que ens agradaria tastar.

Per llei, la informació que s’ha de veure és:

 • Ha d’explicitar quin tipus d’aliment és
 • Les proporcions existents de macronutrients (composició analítica)
 • Què ingredients s’han utilitzat en la seva elaboració
 • Si existeixen o no additius
 • Recomanacions pel que fa a l’ús i conservació de l’aliment
 • Quina és la ració diària recomanada per al nostre gos

Quin és el millor pinso de gossos

Quin és el millor pinso per a gossos?

A internet hi han moltes pàgines amb comparatives de marques de pinso, classificant els “millors del mercat” qualitat i preu. A Canis no donarem i parlarem cap nom de marca, però si aconsellarem què ha de portar d’ingredients i nutrients, el més important.

D’acord amb l’Associació Americana de Funcionaris de Control de l’Alimentació (AAFCO), al mercat existeixen 3 tipus de pinso per a gossos:

 • Complet
 • Equilibrat
 • Complet i equilibrat

Complet i equilibrat seria la millor modalitat, ja que és l’únic format que et garanteix la cobertura, en les proporcions adequades, de les necessitats calòriques de la teva mascota en cada etapa del seu creixement.

El més adequat és optar sempre per aquest tipus de pinso, el complet i equilibrat, atenent el període vital/funció del mateix. En altres paraules, no és el mateix alimentar un cadell que a un gos adult que entrena agility.

Cuidar el nostre gos amb el millor pinso

Les quantitats percentuals

Malgrat les variacions, els pinsos es componen de proteïnes, carbohidrats, greixos, humitat, minerals (fòsfor, calci, zinc…) i cendres. Aquestes últimes són la matèria inorgànica resultant de la transformació dels ingredients en farina. Com menys cendra millor serà la qualitat del pinso.

De la mateixa manera, no miris la quantitat de proteïna, sinó la seva qualitat. Alguns pinsos contenen més d’un 30% de proteïna, encara que el teu gos no podrà metabolitzar més d’un 25%.

Per tant, aquest excés no assimilable pot arribar a fer mal a la llarga els seus ronyons. Resulta més saludable una menor proporció de proteïna però que provingui de carns o peixos deshidratats o frescos, perquè la seva digestibilitat serà superior. Ha tenir-ho en compte!

Els ingredients

Sempre rebutjar aquell pinso que no especifiqui perfectament i detalladament dels ingredients que s’han utilitzat per la seva elaboració.

Els ingredients és el factor més rellevant de la qualitat del pinso. Per complir la llei, l’etiquetatge ha de mostrar els ingredients presents ordenats de major a menor concentració i si són de mescla. També s’han de diferenciar les proteïnes d’origen animal de les d’origen vegetal, sent les primeres les que han de predominar per adquirir el millor pinso per a gossos.

Un altre apunt: les carns o peixos deshidratats et garanteixen una major qualitat, perquè la falta d’aigua el seu contingut no minva al llarg del procés d’elaboració del pinso.

Les carns i peixos frescos arriben a perdre fins a un 80% del seu pes, donat el seu elevat contingut en aigua. En conseqüència, tot i que constitueixen una bona opció sempre és preferible seleccionar les carns i peixos deshidratats i si pertanyen a diferents varietats (pollastre, vedella i gall d’indi…) millor.

També molt en compte amb els additius. Els saboritzants, colorants o conservants com els BHT-E321 són clarament prescindibles. Evita els conservants o, al menys, procura que es tracti de conservants d’origen natural com la vitamina C.

Com alimentar adequadament al nostre gos

Quines qualitats ha de reunir el millor pinso per a gossos?

Hem recopilat les recomanacions que hauràs de considerar per saber discriminar la qualitat del pinso:

 • En els primers llocs de la seva composició han de figurar les proteïnes per afavorir la seva agilitat i correcte funcionament orgànic.
 • L’etiqueta ha d’especificar la quantitat mínima de proteïna i greixos i el percentatge màxim de fibra i humitat.
 • Els ingredients amb que està elaborat han de ser aptes per al consum humà, això significarà que han superat els controls mèdics pertinents i que no hi ha cadàvers descompostos o d’animals malalts, peülles, plomes, closques … en la composició.
 • El contingut en verdures, llegums i fruites aporta la diversitat de macronutrients que el correcte desenvolupament del teu millor amic precisa.
 • És millor que estigui fornejat que extrusionat, perquè les concentracions d’aliment seran més grans.
 • Algunes races de gossos grans, com els dàlmates o el gran danès, reclamen una especial cura de les articulacions. En aquests casos, la suplementació en àcids graus Omega 3 i 6, en biotina per al benestar de la pell i del pelatge, en vitamina E, àcid linoleic o sàlvia, entre d’altres, resultaran beneficiosos per al òptim estat de salut del teu gos.
 • Molt en compte que els greixos d’origen carní procedeixen d’un animal. El mateix si és de peix i si obté Omega 3 per protegir el cor. Això sí, fixa’t en què es nomena l’origen dels greixos, una especificitat que s’ha de repetir en la resta de grups d’aliments.
 • L’apartat de fibres ha d’estar protagonitzat pel segó de blat o la cel·lulosa. Sempre seran d’una millor qualitat que les fibres vegetals que no especifiquen la seva procedència. Per regla general, provenen de la pell de la remolatxa, de la pastanaga o de la fruita.
 • Si conté ou que sigui la seva clara i rovell, mai subproductes derivats de la closca.
 • Com a recomanació final recorda proveir d’aigua fresca perquè pugui servir-se a demanda al llarg del dia. Si el teu gos és molt golafre raciona la seva dosi diària en 2 o 3 preses i humiteja el pinso si té dificultats per mastegar o experimenta trastorns digestius.

Esperem que aquests consells et serveixi d’ara endavant com a orientació a l’hora d’adquirir el millor pinso per a gossos. Recorda la rellevància de l’alimentació en el benestar del teu millor amic, de manera que prioritza la qualitat dels ingredients davant el preu.

Cal dir que l’àmplia varietat d’alternatives disponibles al mercat fa possible que hi hagi ofertes adaptades a cada perfil.

I si tens dubtes per saber què necessita el teu gos, recorda demanar-ho a un dels nostres especialistes de Canis a la teva visita!

By | 2020-01-04T12:09:05+00:00 gener 4th, 2020|alimentació|0 Comentaris

Deixa un comentari