La salut de la nostra mascota

//La salut de la nostra mascota

La salut de la nostra mascota

Una bona prevenció de la salut de les nostres mascotes comença posant especial atenció als aspectes més bàsics:

Nutrició

Una dieta sana i nutritiva estableix la base del benestar i prevenció de malalties al llarg de la vida del nostre company. A mesura que un gos envelleix, les seves necessitats nutricionals canvien, per exemple, un cadell necessita una dieta amb les quantitats adequades de calories, proteïnes, calci, i fosfats per a mantenir un estil de vida actiu i perquè creixin sans els seus ossos i músculs; per contra un gos sènior necessitarà una dieta amb control òptim del pes.

El veterinari/a és qui ens ajudarà a triar quina pauta d’alimentació és la millor per a la nostra mascota en cada etapa de la seva vida.

 

 

Vacunes

Les vacunes protegeixen als gossos i als gats de molts virus i bacteris, entre molts els temuts parvovirus, leptospirosis, moquillo, leucèmia felina etc.

Com si es tractés d’un nen, el nostre cadell necessita estar protegit des de ben petit i rebre reforç quan és adult. Les vacunes són un dels millors avenços mèdics de l’home i poden ajudar a que la nostra mascota tingui una vida més llarga i sana, llavors, per a què arriscar-se?

 

 

Control parasitari (intern i extern)

Existeixen molts tipus de cucs que poden afectar al nostra amic, a nivell digestiu, del cor, etc. Cal desparasitar-lo regularment com a prevenció i si es tracta d’un cadell sota una pauta veterinària, ja que pràcticament segur en porta (no sempre els veurem als seus excrements).

El mateix passa amb els paràsits externs, puces, paparres,etc. la prevenció és molt important tant en època de calor com a l’hivern, ja que la majoria viuen dintre de casa i poden contagiar-se igualment. Pipetes, collars, pastilles, són les diferents opcions que trobareu i que als centres veterinaris us aconsellaran l’adequat per a cada cas.

Cirurgia

Durant la vida del nostre gos o gat ( o altres), haurem de prendre moltes decisions sobre la seva salut. Una de les millors decisions és l’esterilització. Programant aquesta cirurgia quan abans millor (a partir dels 6 mesos d’edat) evitarem riscs futurs com possibles tumors als òrgans reproductiu, problemes de comportament com baralles o marcatge, i evitarem també la superpoblació.

Les esterilitzacions són cirurgies rutinàries i segures, però precisen d’anestèsia general i per tant comporten un risc.

 

 

Revisions de rutina

Pensa en totes les vegades que anem al metge al llarg de la nostra vida, pediatres, dentistes, oftalmòlegs, etc. Perquè conformar-te amb menys per la nostra mascota? A més tenint en compte que ells envelleixen un promig de set anys per cada any nostre, es fa més important el fet de revisar-los mèdicament amb regularitat. Aquí es on sabrem si el nostre company pelut necessita desparasitar-se (mitjançant una mostra de femtes), si té les dents bé, la vista, la oïda, el pes, la dieta etc. A Catalunya tenim molt risc de contagi de leishmaniosis (malaltia de la que parlarem més endavant al nostre blog), una analítica de sang especifica cada 6 mesos seria ideal per detectar a temps un possible contagi i poder començar el tractament com més aviat possible.

Donem-li a les nostres mascotes la millor oportunitat de viure amb nosaltres una llarga vida sana i feliç!!

 

By | 2018-06-02T10:57:29+00:00 agost 30th, 2017|General|0 Comentaris

Deixa un comentari