Com alimentar correctament un cadell acabat de néixer

/, consells/Com alimentar correctament un cadell acabat de néixer

Com alimentar correctament un cadell acabat de néixer

Immediatament després del part, la mare produeix un tipus especial de llet anomenat CALOSTRE. Durant les primeres 24 hores després del naixement, el calostre aporta immunoglobulines intactes, que protegeixen els cadells de gos i de gat d’algunes malalties infeccioses. Normalment, les gates i les gosses donen als seus cadells: escalfor, estímuls per defecar i orinar, immunitat passiva, nutrició, atenció materna i seguretat. Si hem de tenir cura d’un animal orfe; ja sigui com a conseqüència de la mort de la mare, la producció d’una quantitat inadequada de llet o que aquesta sigui de mala qualitat, o per problemes de no acceptació del cadell, caldrà atendre bé les necessitats bàsiques de l’animal.

 

CAL MANTENIR BONES CONDICIONS AMBIENTALS

Els animals orfes s’han de mantenir en un ambient net, calent i sense corrents d’aire. Temperatura adequada de l’habitació per a cadells de gos i de gat orfes.

Edat (setmanes )                           Temperatura

0 – 1                                                    29,5 – 32,2 ºC

2 – 4                                                    26,7 – 29,5 ºC

5 – 6                                                    21,1 – 23,9 ºC

> 6                                                         21,1

 

Una humitat relativa d’aproximadament un 50% resulta eficaç per prevenir la deshidratació i per mantenir la humitat en els conductes nasals i el tracte respiratori dels cadells.

 

QUÈ CAL DONAR-LOS PER MENJAR ?

Actualment hi ha molts substituts comercials de la llet canina i felina. Contràriament al que molta gent creu, la llet de vaca no és un aliment equilibrat per a un cadell; té menys quantitat d’energia, greix, calci i fòsfor que la llet de gossa o de gata. Per aquesta raó, els gossos alimentats amb llet de vaca no modificada poden patir diarreas greus.

Qualsevol dubte truqueu al vostre veterinari.

By | 2018-06-02T10:57:29+00:00 desembre 1st, 2017|alimentació, consells|0 Comentaris

Deixa un comentari